TRAGER®-TERAPIA

Trager®-hoito on kosketusta ja yksilöllistä liikehoitoa kehon rajoja kuunnellen. Hoidon tarkoituksena on laukaista lempeästi alitajuisia jännityksiä ja kiputiloja. Tavoitteena on kehon vapautuminen turhista jännityksistä, kehon liikkuvuuden lisääminen, toiminallisuuden palauttaminen, mielen rauhoittuminen ja kipujen poistaminen.

Hoidossa ei satuteta kehoa vaan sen on miellyttävää kosketusta ja kunnioittavaa läsnäoloa liikkeen kera. Hoito soveltuu laajasti esim. niska- ja hartiasärkyihin, selkävaivoihin, kiputiloihin, erilaisiin stressioireisiin, uupumukseen ja hermoston yliaktiivisuustiloihin. Myös psyko-somaattisiin oireisiin.

Trager®-logo ”Tanssiva pilvi ”Kuvaa liikkeen keveyttä ja vapautta.Lue artikkeli:
ET testasi: Trager-terapia rentouttaa | ET (etlehti.fi)
Milton Trager

Trager®-menetelmä on yhdysvaltalaisen lääkäri Milton Tragerin (1908-1997) kehittämä hoito- ja liikuntamuoto. Hän omisti elämästään lähes 60 vuotta menetelmänsä kehittämiseen ja paranteluun. Kansainvälinen Trager-liitto on kehittänyt koulutusohjelman, jota sovelletaan kaikissa maissa. Trageria on käytetty hoitomuotona muualla jo pitkään ja suomessa koulutus on alkanut 2006. Tällä hetkellä koulutettuja Trager-terapeutteja on Suomessa n.20.LISÄTIETOA JA SUOMEN TRAGERHOITAJAT:


Trager-terapia – KEVYEMPI, VAPAAMPI JA PEHMEÄMPI?